<> blijf op de hoogte

naam:

email:

captcha
code:

Bedankt

Jury

De internationale jury van The Vincent Award 2016 bestaat uit:

Benno Tempel

Benno Tempel NLD

voorzitter
Benno Tempel is sinds 2009 directeur van het Gemeentemuseum Den Haag; en ook van Fotomuseum den Haag, GEM. Museum voor Actuele Kunst en Escher in het Paleis. Tevens zit hij in het bestuur van De Appel Arts Centre Amsterdam; en was hij in 2014 juryvoorzitter van de Nederlandse Koninklijke Prijs voor de Vrije Schilderkunst. Eerder was hij conservator tentoonstellingen bij het Van Gogh Museum, Amsterdam en de Kunsthal, Rotterdam en werkzaam voor onder andere het Rijksmuseum.

Julia Peyton-Jones

Julia Peyton-Jones ENG

Julia Peyton-Jones studeerde schilderkunst aan het Royal College of Art (Londen), werkte als kunstenaar en docent in Londen en het Edinburgh College of Art. In 1988 werd ze conservator tentoonstellingen bij de Hayward Gallery. In 1991 werd ze directeur van de Serpentine Gallery, waar ze onder andere verantwoordelijk was voor de afdeling tentoonstellingen, educatie en publieksprogramma’s. Ook is zij verantwoordelijk voor het Serpentine Gallery Paviljoen. In 2003 werd ze benoemd tot ‘Honorary Fellow’ aan het Royal Institute of British Architects (RIBA) en Officer of the Most Excellent Order of the British Empire (OBE). In 2008 werd ze tevens hoogleraar aan de University of Arts in Londen en Senior Fellow aan het Royal College of Art.

Sabine Folie

Sabine Folie AUT

Sabine Folie is kunsthistorica, auteur en onafhankelijk conservator. Van 2008 tot 2014 was zij directeur van de Generali Foundation in Wenen en van 1998 tot 2007 hoofdconservator in de Kunsthalle Wien. Ze maakte diverse tentoonstellingen en schreef verschillende publicaties, onder andere over Rodney Graham (1999), Marcel Broodthaers (2003), Eva Hesse (2004), Dorothy Iannone/ Lee Lozano (2006), Ree Morton (2008), Ana Torfs (2010), Danica Dakic (2010), Morgan Fisher (2012) en Ulrike Grossarth (2014). Ze schreef ook een omvangrijke publicatie over de werken van de Generali Foundation en maakte onlangs een retrospectief van Ree Morton in het Reina Sofia, Madrid.

Hubertus Gaßner

Hubertus Gaßner DEU

Hubertus Gaßner is kunsthistoricus, conservator en auteur van diverse kunsthistorische publicaties. Na zijn studies geschiedenis, filosofie en sociologie organiseerde hij diverse tentoonstellingen in de Neue Gesellschaft für Bildende Kunst (NGBK) in Berlijn. Van 1981 tot 1991 was hij assistent hoogleraar kunstgeschiedenis aan de Kunsthochschule Kassel; en van 1989 tot 1992 hoofd van het documenta archief in Kassel. Van 1993 tot 2002 was hij hoofdconservator Haus der Kunst in Munchen en organiseerde hij diverse grote tentoonstellingen. Van 2002 tot 2005 was hij directeur van het Museum Folkwang in Essen. Sinds 2006 is hij directeur van de Hambruger Kunsthalle.

Jaroslaw Suchan

Jaroslaw Suchan POL

Jaroslaw Suchan (1966, Krakau) is historicus, criticus, conservator en sinds 2006 directeur van het Muzeum Sztuki in het Poolse Lodz. Hij realiseerde daar onder andere het nieuwe gebouw voor de collectie; en co-curator van diverse tentoonstellingen. Ook maakte hij buiten het museum tentoonstellingen, zoals ‘Maquina Tadeusz Kantor’ (SESC Sao Paulo 2015) en ‘Cezary Bodzianowski. This Place Is Called The Hole’ in Museum Abteiberg, Moenchengadbach 2012. Hij publiceert vele teksten over modern en hedendaagse kunst en boeken over de Pools-Joodse avant-garde.

Image Image Image
dummy